Heeft u last van uw arm, elleboog of pols? Onze fysiotherapeuten helpen u met uw herstel!

Hand-, elleboog en polsklachten

Heeft u een stijf gevoel bij het bewegen van uw elleboog? Of heeft u klachten in uw pols of hand?

Oorzaak en ontstaanswijze
Hand- en polsklachten kunnen plotseling, maar ook geleidelijk ontstaan. In veel gevallen gaat het om een overbelasting door het veelvuldig en herhaaldelijk uitvoeren van bewegingen met de hand of pols. Tevens kunnen klachten ontstaan door een kneuzing of breuk van het polsgewricht, ellebooggewricht of de vingers. Maar ook medische oorzaken als artrose kunnen voor klachten zorgen.

Bovenstaande klachten zijn duidelijk herkenbaar en vragen om een nauwkeurige behandeling. Daarvoor kunt u terecht bij Ribbers Fysiotherapie. We onderzoeken dagelijks uiteenlopende klachten aan de hand, elleboog en pols.

 

Elleboogklachten
Termen zoals een tennisarm, een golferselleboog of een muisarm, worden vaak in relatie gebracht met elleboogklachten. Dit soort klachten worden veroorzaakt door het regelmatig uitvoeren van dezelfde beweging. Door de intensieve kracht of door de duur van de beweging ontstaat een beschadiging of irritatie op de plek waar de pezen van uw onderarm vastzitten aan het bot van uw elleboog.
De bewegingen van het ellebooggewricht hebben een direct relatie met die van uw pols en uw nek.

Pols en handklachten
Met je handen en polsen voer je de meest fijne motoriek uit. De sturing door de spieren en pezen luistert dan ook heel nauw. Heeft u hierbij problemen?
Binnen onze praktijk zijn wij ook gespecialiseerd in fysiotherapie voor hand en polsproblemen. Hierbij maken we onder andere gebruik van revalidatietraining, pijnvermindering en het optimaliseren van de belasting van het weefsel.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klachten:

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie

 

Onze fysiotherapeuten:

Roel Steenbergen

Annet Visser

Dolf Verschuren

Femke van der Zalm-Bolte

Peter Ribbers

Jeroen Wolters

Neem contact op