Oncologie, pre- of post operatieve revalidatie nodig?

Wat is revalidatie?

Revalidatie betekent herstel, of letterlijk weer valide worden na een ongeval, sportblessure of medische ingreep. Een fysiotherapeut kan helpen bij dit proces. De revalidatie begint daarom met een uitgebreid onderzoek naar de klacht en de gevolgen voor het functioneren van de patiënt. Hiernaast wordt er gekeken naar de motivatie en de specifieke situatie van de patiënt om haalbare doelen proberen te stellen. Daar wordt dan samen met de fysiotherapeut aan gewerkt. In het geval van een operatie kan een fysiotherapeut zowel voor als na de operatie u helpen.

Oncologie revalidatiecentrum

Steeds meer mensen overleven de diagnose kanker. Vaak geeft kanker, of de behandeling daarvan, klachten of restverschijnselen. U kunt denken aan vermoeidheid, conditieverlies, krachtverlies, stijve gewrichten, spanningsklachten, depressie en pijn.

Daardoor kunnen zowel fysieke, mentale en sociale problemen ontstaan. Oncologische revalidatie ondersteunt bij het herstel van hiervan.

Uit onderzoek is gebleken dat fysiotherapie kan bijdragen aan het verminderen van fysieke en mentale klachten.

Wij bieden de gelegenheid om te revalideren tijdens en na de behandeling van kanker. Aan de hand van de intake en een aantal uitgevoerde testen wordt een behandelplan opgesteld met haalbare doelen.

 

Preoperatieve Fysiotherapie

Het doel van preoperatieve Fysiotherapie is verbetering van uw lichamelijke conditie. Bent u in goede conditie, dan verloopt het herstel na de operatie voorspoediger en duurt het korter. Het blijkt zelfs dat de kans op complicaties tijdens een operatie afneemt als de patiënt fit is. Mensen die een heup- of knieprothese hebben gekregen, revalideren korter als zij een goede lichamelijke conditie hebben.

Postoperatieve Fysiotherapie

Patiënten die een operatie aan heup of knie hebben ondergaan of die herstellen van een ongeval of sportblessure zijn geholpen met postoperatieve Fysiotherapie. Revalidatie na een voorste kruisbandoperatie, een nieuwe knie of heup, een botbreuk, enkelletsel of schouderklachten kan het herstel versnellen. Het opnieuw vinden van mobiliteit en stabiliteit na een operatie of de gipsperiode is erg belangrijk. Bij postoperatieve Fysiotherapie verbetert de fysiotherapeut de beweeglijkheid van knie, heup, rug, enkel, schouder en elleboog. Ook kan hij de pijn verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en de spierkracht versterken.

Onze fysiotherapeuten:

Roel Steenbergen

Annet Visser

Dolf Verschuren

Femke van der Zalm-Bolte

Peter Ribbers

Jeroen Wolters

Neem contact op