(Aanhoudende) Rugpijn? Fysiotherapie Ribbers heeft alle kennis in huis om u van uw rugklachten af te helpen

Rugklachten

Rugpijn kan meerdere klachten met zich meebrengen en deze kunnen dus per persoon verschillen. Meestal is te lang zitten, buigen, liggen of staan pijnlijk bij rugpijn. Hierdoor wordt u beperkt in uw werkzaamheden en kan het zijn dat werken onmogelijk wordt gemaakt. Vandaar dat veel bewegingen vermeden worden bij het ervaren van rugpijn. Als gevolg hiervan zal uw rug steeds stijver worden. Ondanks dat u pijn ervaart bij het bewegen is het wel belangrijk dat u dit ook daadwerkelijk blijft doen, maar dan wel binnen de pijngrens.

Rugklachten zijn voornamelijk het gevolg van overbelasting van uw rug, bijvoorbeeld door te zwaar en verkeerd tillen. Tevens kan het zo zijn dat u uw rug eenzijdig belast. Dit wil dus zeggen dat u vaak maar één bepaalde houding aanneemt. Stress is ook een oorzaak van rugpijn. Door stress worden de spieren in de rug te veel aangespannen. Daarnaast kan overgewicht ook een rol spelen bij rugpijn. Overgewicht zorgt ervoor dat uw gewrichten te veel belast worden door het extra gewicht dat zij moeten dragen.

Wat kan Fysiotherapie Ribbers voor u betekenen?

Indien u langdurig last heeft van rugpijn, kan een fysiotherapeut uitkomst bieden bij het verminderen van de pijn. Tijdens de intake zal er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Ten slotte zal er, nadat de klachten in kaart zijn gebracht, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden. Het doel van de behandelingen is het verminderen van pijn, zodat u weer makkelijker kunt bewegen.

Fysiotherapie Ribbers is aangesloten bij het Rug Expertise Netwerk en is gespecialiseerd rugcentrum. Tijdens onze behandelingen maken wij gebruik van David Spine apparatuur, de meest geavanceerde rugapparatuur.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klachten:

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Trainingsprogramma rugklachten

 

Onze fysiotherapeuten:

Roel Steenbergen

Annet Visser

Dolf Verschuren

Femke van der Zalm-Bolte

Peter Ribbers

Jeroen Wolters

Neem contact op