(Aanhoudende) schouderpijn? Fysiotherapie Ribbers heeft alle kennis in huis om u van uw schouderklachten af te helpen

Wat zijn schouderklachten?

Het schoudergewricht is een zeer complex gewricht. De schouder zorgt er namelijk voor dat u uw arm in alle kanten kunt bewegen en dat u uw dagelijkse bezigheden makkelijker kunt verrichten. Deze grotere bewegingsmogelijkheid wordt onder andere mogelijk gemaakt door vier grote pezen die zich in de schouder bevinden. Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Indien de schouder niet in goede conditie verkeert, kan de schouder niet optimaal functioneren. Het gewricht wordt dan zeer kwetsbaar voor letsels en tevens kunnen er diverse problemen optreden die het functioneren van de schouder moeilijker maken. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage of een blessure.

Oorzaken van schouderpijn

Schouderpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij schouderpijn. Vaak wordt schouderpijn veroorzaakt door een peesontsteking of peesscheuring in de schouder. Dit kan komen door overbelasting, slijtage of door een plotselinge ongeval. Een slijmbeursontsteking kan ook voor schouderpijn zorgen. Een andere oorzaak van schouderpijn kan een frozen shoulder zijn. Bij deze aandoening verliest u een een deel van de bewegingsvrijheid in uw schouder. Dit kan komen door onderliggende ontstekingen in de schouder.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Indien u langdurig last heeft van schouderpijn, kan fysiotherapie uitkomst bieden. Tijdens de intake wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Ten slotte zal er, nadat de klachten in kaart zijn gebracht, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden.

Tijdens onze behandelingen maken wij gebruik van David Spine apparatuur, de meest geavanceerde rug- en nekapparatuur.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klachten:

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie

 

Onze fysiotherapeuten:

Roel Steenbergen

Annet Visser

Dolf Verschuren

Femke van der Zalm-Bolte

Peter Ribbers

Jeroen Wolters

Neem contact op