Sportfysiotherapie dé beste oplossing voor uw sportblessures

Wat is Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. De opleiding sportfysiotherapie is een post-HBO specialisatie na de opleiding fysiotherapie.
Het richt zich op het beoordelen en behandelen van sportletsels met als doel dat men zo snel als verantwoord zijn /haar sport weer kan hervatten
Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen met een sportblessure, maar ook voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn om te sporten. U kunt ook met allerlei sportmedische vragen bij de sportfysiotherapeut terecht.

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. We kijken naar uw motoriek en analyseren de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Ook preventie speelt binnen de sportfysiotherapie een belangrijke rol. Hiermee voorkomt u een herhaling van dezelfde sportblessures en kunt u blijven sporten.

 

klachten die een sport fysiotherapeut kan behandelen:

  • Sportblessures
  • Hielspoor/fasciitis plantaris
  • Achillespeesontsteking/Achillodyne
  • Scheenbeenvliesontsteking/Shin-splints
  • Hamstring blessures
  • Kniebanden/enkelbanden blessures
  • Meniscus problemen
  • Zweepslag

Het behandelprogramma van de sport fysiotherapeut bestaat verder uit het geven van goede adviezen, begeleiding en inzicht in gezond en gecontroleerd bewegen.

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden.

 

Onze sport fysiotherapeut:

Peter Ribbers

Neem contact op