Heeft u whiplash klachten? Ribbers Fysiotherapie is Whiplash Expertise Centrum!

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat na een heftige beweging van het hoofd ten opzichte van de rest van het lichaam. De grootste impact van een whiplash is te vinden in het gebied van de nek, schouders, rug en het hoofd. De zenuwen in deze gebieden zijn met elkaar verbonden waardoor de pijn kan uitstralen naar verschillende lichaamsdelen. Door een whiplash kunnen de wervels, spieren, banden en gewrichten door de plotselinge beweging beschadigen. In 70% van de gevallen wordt een whiplash veroorzaakt door een auto-ongeluk.

Naast de lichamelijke klachten die ontstaan bij een whiplash, zoals pijn in de nek, pijn in de middenrug, pijn tussen de schouderbladen, hoofdpijn, duizeligheid, slik- en kauwklachten ontstaan er ook psychische klachten zoals, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen, intense vermoeidheid en diverse emotionele problemen zoals stress, huilen en karakterverandering.

 

 

 

Wat kan Ribbers Fysiotherapie betekenen?

De fysiotherapeutische behandeling is afhankelijk van de ernst van de klachten en de periode dat u al met klachten loopt. Wij richten ons eerst op pijnvermindering. Daarna wordt er gewerkt aan de functies van de nek herstellen waar de klachten optreden. Wij werken er naartoe dat u zo snel mogelijk weer de dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

De behandeling is er op gericht om zoveel mogelijk zelf te oefenen en actief bezig te zijn.

Afspraak maken of meer informatie?
Bel 0162 40 3533, e-mail naar of vul het contactformulier onderaan de pagina in.

Onze Whiplash specialist:

Peter Ribbers

Neem contact op